Crescendo cursus TCVT bijscholing algemeen

TCVT bijscholing algemeen

TCVT bijscholing algemeen

Om je TCVT certificaat/registraat geldig te houden is het belangrijk dat er binnen de 5 jaar dat het certificaat geldig is, 4 bijscholingsmodules te volgen. Deze modules worden in duo’s aangeboden op één dag, zoals AB en CD.

Daarnaast wordt er ook nog onderscheid gemaakt tussen een algemene-bijscholing en een funderings-bijscholing.
De funderings-bijscholing is voor machinisten met een funderingscertificaat, FMG/FMK
De algemene-bijscholing is voor machinist met de overige certificaten.

Wanneer een persoon zowel een algemeen en ook een fundering certificaat heeft dient er een fundering bijscholing gevolgd te worden.

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Wet- en regelgeving
  • Hijsgereedschap
  • Hijstabellen
  • Aanslaan van Lasten / Veilig werken

Voor wie?

Alle houders van een TCVT certificaat voor de Mobiele Torenkraan, Autolaadkraan, Verreiker, Grondverzetmachine of Mobiele Kraan.

Wat moet u verder nog weten?

Belangrijk is dat de eerste bijscholing in de eerste 3 jaar van de geldigheid van het certificaat gevolgd wordt. En de tweede bijscholing in de laatste 2 jaar van de geldigheid van het certificaat.
Bijvoorbeeld: certificaat is afgegeven op 1-1-2018, eerste bijscholing moet plaats vinden voor 1-1-2021 en de tweede bijscholing moet plaats vinden voor 1-1-2023.

Deze cursus start op
de volgende data:


Zit er geen mogelijkheid voor je bij of is er behoefte aan een in company training neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag mee!

Onze planning is nu zo flexibel dat we wekelijks, in overleg, alle TCVT opleidingen kunnen verzorgen. Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Voor meer informatie over onze cursussen of algemene informatie kunt u ons bellen op nummer: +31 229 729 430. Of een reactie plaatsen in het contactformulier.