Crescendo cursus Machinist funderingsmachine groot (FMG) / W403

Machinist funderingsmachine groot (FMG) / W403

Machinist funderingsmachine groot (FMG) / W403

Het is belangrijk om je TCVT FMG certificaat te behalen wanneer je op een funderingsmachine met een eigen massa van meer dan 30 ton en een totale hoogte van meer dan 10 meter draait.

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Wet- en regelgeving
  • Stabiliteit
  • Capaciteit
  • Funderingstechnieken, systemen
  • Hijsgereedschappen
  • Hijstabellen
  • Aanslaan van lasten
  • Onderhoud, storingen en reparaties

Voor wie?

Voor de medewerkers die een funderingsmachine bedienen die valt onder de categorie Grote Funderingsmachine. Dat zijn de machines die zwaarder zijn dan 30 ton en meer dan 10 meter elementlengte verwerken, of als machine hoger zijn dan 10 meter.

Wat moet u verder nog weten?

De opleiding Machinist funderingsmachine groot kent bij ons twee mogelijkheden:

  • 1-weekse opleiding; als je de theorie al in sterke mate beheert. Dit kan als je al in het bezit bent van een ander TCVT certificaat. Ook is het mogelijk dat wij testen in hoeverre je de benodigde kennis al bezit, dit kan doormiddel van het afleggen van een assessment.
  • 2-weekse opleiding; Deze is standaard en wij raden deze duur van opleiding altijd aan.

Indien het examen positief is verlopen, ontvangt de cursist in zijn of haar privé mail een betaallink van TCVT (€195,-). Na betaling ontvangt de cursist het betreffende registraat.

Bijzonderheden

Duur van de opleidingen TCVT

Met ingang van eind maart 2024 heeft Crescendo besloten om de cursusduur voor diverse TCVT machinist opleidingen te verlengen.

De huidige examens zijn de laatste tijd aanzienlijk zwaarder geworden op het gebied van taalvaardigheid en rekenvaardigheid. Wekelijks merken wij op dat de hoeveelheid lesstof en het leertempo te veel gevraagd is voor de cursisten. Door de verlenging van de cursusduur hopen wij de cursisten beter in de gelegenheid te stellen om de lesstof te kunnen verwerken, en hiermee de slagingskansen voor de cursisten aanzienlijk te verhogen.

Voor de opleidingen die we standaard als 10-daagse opleiding aanbieden verandert er niets behalve dat men in het geval van twijfel nog een extra (vrij) dag vooraf kan komen om eerder met de opleiding te beginnen.

Inschrijven voor deze cursus:

Deze cursus start op
de volgende data:


Zit er geen mogelijkheid voor je bij of is er behoefte aan een in company training neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag mee!

Onze planning is nu zo flexibel dat we wekelijks, in overleg, alle TCVT opleidingen kunnen verzorgen. Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Voor meer informatie over onze cursussen of algemene informatie kunt u ons bellen op nummer: +31 229 729 430. Of een reactie plaatsen in het contactformulier.