Crescendo cursus Machinist mobiele kraan (MK) / W401

Machinist mobiele kraan (MK) / W401

Machinist mobiele kraan (MK) / W401

Wanneer je werkt met een mobiele kraan of hijskraan dien je in het bezit te zijn van een TCVT certificaat. Met het TCVT MK certificaat mag je tevens een Verreiker, Autolaadkraan en Grondverzetmachine bedienen. De hoeveelheid lesstof is flink en vraagt veel van de cursist.

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Wetgeving
  • De mobiele kraan
  • Hijsgereedschappen
  • Hijstabellen
  • Onderhoud, storingen en reparaties
  • Aanslaan van Lasten / Veilig werken

Voor wie?

Voor iedereen die (mobiele) hijskranen, verreikers, autolaadkranen en grondverzetmachines wilt bedienen.

Wat moet u verder nog weten?

De opleiding Machinist mobiele kraan kent bij ons twee mogelijkheden:

  • 1-weekse opleiding; als je de theorie al in sterke mate beheert. Dit kan ook als je al in het bezit bent van een ander TCVT certificaat. Ook is het mogelijk dat wij testen in hoeverre je de benodigde kennis al bezit, dit kan doormiddel van het afleggen van een assessment.
  • 2-weekse opleiding; Deze is standaard en wij raden deze duur van opleiding altijd aan.

 

Indien het examen positief is verlopen, ontvangt de cursist in zijn of haar privé mail een betaallink van TCVT (€195,-). Na betaling ontvangt de cursist het betreffende registraat.

Bijzonderheden

Duur van de opleidingen TCVT

Met ingang van eind maart 2024 heeft Crescendo besloten om de cursusduur voor diverse TCVT machinist opleidingen te verlengen.

De huidige examens zijn de laatste tijd aanzienlijk zwaarder geworden op het gebied van taalvaardigheid en rekenvaardigheid. Wekelijks merken wij op dat de hoeveelheid lesstof en het leertempo te veel gevraagd is voor de cursisten. Door de verlenging van de cursusduur hopen wij de cursisten beter in de gelegenheid te stellen om de lesstof te kunnen verwerken, en hiermee de slagingskansen voor de cursisten aanzienlijk te verhogen.

Voor de opleidingen die we standaard als 10-daagse opleiding aanbieden verandert er niets behalve dat men in het geval van twijfel nog een extra (vrij) dag vooraf kan komen om eerder met de opleiding te beginnen.

Inschrijven voor deze cursus:

Deze cursus start op
de volgende data:


Zit er geen mogelijkheid voor je bij of is er behoefte aan een in company training neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag mee!

Onze planning is nu zo flexibel dat we wekelijks, in overleg, alle TCVT opleidingen kunnen verzorgen. Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Voor meer informatie over onze cursussen of algemene informatie kunt u ons bellen op nummer: +31 229 729 430. Of een reactie plaatsen in het contactformulier.