Funderingsvakschool

Vakschool voor de funderingsbranche bij Trainingscentrum Crescendo

De funderingswereld ontwikkelt zich snel. Aandacht voor veiligheid, organisatie en kwaliteit neemt toe en dus ontstond de afgelopen jaren een toenemende vraag om een goede en toegankelijke opleiding. Met input van diverse werkgroepen van de NVAF, de brancheorganisatie voor de funderingsbedrijven, en doorontwikkeling van eerder initiatieven gaan we nu dan van start met de vakschool voor de funderingsbranche!

De opleidingen
Er zijn 3 opleidingen opgezet, ieder gericht op hun eigen specifieke functies. Voor de man of vrouw onder de machine is dit de Funderingswerker. Deze eerste opleiding richt zich op het aanbrengen van diverse funderingsoplossingen en besteed veel aandacht aan de risico’s in het veld. Er zal ook aandacht zijn voor de kwaliteit van de werkzaamheden en met name machinekennis tbv klein onderhoud, inspecties en keuringen en de maatvoering waaronder lezen palenplan en het opstellen van de laser voor het op hoogte brengen van de paalkoppen. Het onderdeel communicatie vormt een belangrijk deel van het totaalpakket waarin bijvoorbeeld de normen en waarden van de funderingsbranche centraal staan.

Ook zijn enkele onderdelen in deze opleiding gevoegd die conform de Arbowet verplicht zijn. Dit is de must-have opleiding om op een professionele manier te starten in de funderingsbranche.

Het vervolg is de Funderingsspecialist. Dit is de opleiding voor machinisten en boor- en heibazen. De opleiding bevat ook de theorie, praktijk en examens van TCVT W 403 (Funderingsmachine Groot), maar bevat nadrukkelijk ook aanvullende modules. Deze modules zijn onder meer machinekennis, stabiliteit en inrichting bouwterrein, basiskennis meten en uitzetten, kennis van beton en grout kwaliteit en registratie, opstellingskeuring van de funderingsmachine en grondroeren en milieuaspecten. Funderen vraagt om aandacht voor het product en de omgeving en met alleen het besturen van de machine zijn we er nog niet!

De derde opleiding is bedoeld voor (ervaren en beginnende) werkvoorbereiders, uitvoerders en toezichthouders in de funderingsbranche. De branche kent specifieke risico’s en eisen bij de verschillende toe te passen systemen en materieel. Deze coördinerende of leidinggevende medewerkers komen vaak uit de praktijk of van een algemene technische opleiding. Om de realisatie van funderingsoplossingen op een professionele wijze aan te sturen is er ook voor deze doelgroep een passende opleiding vormgegeven.

Praktisch
Beide opleidingen gericht op de buitendienst worden gegeven in meerdere blokken van 1 week. De opleiding Leiding geven aan funderingen wordt gegeven op de vrijdag, eens in de 4 weken. Op deze manier zijn de opleidingen goed te plannen voor werkgevers. Uitgangspunt is dat de opleiding wordt gegeven op onze uitgebreide locatie in Hoorn. Bij voldoende inschrijvingen kan in overleg ook op andere locaties een opleiding worden gestart.

De opleiding funderingswerker start in het voorjaar en na de zomer vakantie starten de beide andere opleidingen.

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Funderen is een vak!

Welkom bij Crescendo, welkom bij de vakschool.

Dit is een branche initiatief van de NVAF

WordPress development door Webstation