Crescendo cursus Machinist grondverzetmachine met hijsfunctie (GVM) / W405

Machinist grondverzetmachine met hijsfunctie (GVM) / W405

Machinist grondverzetmachine met hijsfunctie (GVM) / W405

Voor het werken met een graafmachine heb je geen certificaat nodig wanneer je deze gebruikt om te graven. Wel dien je als werknemer aantoonbare instructie te hebben gehad.

Wanneer je met de machine gaat hijsen heb je als machinist een TCVT certificaat nodig. Dit is het GVM certificaat, Grondverzet machine met hijsfunctie die wettelijk is verplicht wanneer de machine een lastmoment heeft van 10 ton/meter of meer. Er is geen verschil gemaakt in de machines en worden shovels en rupsgraafkranen en bandengraafkranen allemaal grondverzetmachine genoemd.

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Wet- en regelgeving
  • Stabiliteit
  • Capaciteit
  • Hijsgereedschappen
  • Hijstabellen
  • Aanslaan van lasten / Veilig werken
  • Onderhoud, storingen en reparaties

Voor wie?

Voor machinisten die gaan hijsen met een machine met een lastmoment van 10 ton/meter (machinegewicht ca 14 ton) of meer.

Wat moet u verder nog weten?

Deze opleiding duurt bij ons 7 dagen.

Bijzonderheden

Duur van de opleidingen TCVT

Met ingang van eind maart 2024 heeft Crescendo besloten om de cursusduur voor diverse TCVT machinist opleidingen te verlengen.

De huidige examens zijn de laatste tijd aanzienlijk zwaarder geworden op het gebied van taalvaardigheid en rekenvaardigheid. Wekelijks merken wij op dat de hoeveelheid lesstof en het leertempo te veel gevraagd is voor de cursisten. Door de verlenging van de cursusduur hopen wij de cursisten beter in de gelegenheid te stellen om de lesstof te kunnen verwerken, en hiermee de slagingskansen voor de cursisten aanzienlijk te verhogen.

Voor de opleidingen die we standaard als 10-daagse opleiding aanbieden verandert er niets behalve dat men in het geval van twijfel nog een extra (vrij) dag vooraf kan komen om eerder met de opleiding te beginnen.

Deze cursus start op
de volgende data:


  • : Onze planning is nu zo flexibel dat we wekelijks, in overleg, alle TCVT opleidingen kunnen verzorgen. Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Zit er geen mogelijkheid voor je bij of is er behoefte aan een in company training neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag mee!

Onze planning is nu zo flexibel dat we wekelijks, in overleg, alle TCVT opleidingen kunnen verzorgen. Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Voor meer informatie over onze cursussen of algemene informatie kunt u ons bellen op nummer: +31 229 729 430. Of een reactie plaatsen in het contactformulier.