Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:
  • Wet- en regelgeving
  • Veiligheid
  • Persoonlijke veiligheid
  • Machine kennis
  • Ergonomie

Voor wie?

Iedereen die een heftruck gaat bedienen op een (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties, werkplaatsen of laboratoria.

Wat u verder nog moet weten

De cursus Heftruck SOG is voor iedereen die een heftruck gaat bedienen op een (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties, werkplaatsen of laboratoria. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen, waarmee het SSVV certificaat ‘Werken met een vorkheftruck’ wordt gehaald.  Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenbureau.

Als deelnemer al ervaring heeft met het werken met een heftruck of reeds in het bezit is van het certificaat ‘Veilig werken met de heftruck’ betreft het een eendaagse cursus.
Heeft de deelnemer nog geen ervaring met een heftruck en is de deelnemer ook niet in het bezit van een certificaat ‘Veilig werken met de heftruck’ duurt de cursus twee dagen.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus moet deelnemer minimaal 18 jaar zijn. Een uitzondering wordt gemaakt voor leerlingen die in het kader van het behalen van een startkwalificatie de training volgen. Hiervoor geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Ook dient de deelnemer in het bezit te zijn van een geldig certificaat VCA Basis, VCA Vol of VCA Vil.