Heeft u een vraag?
Stuur een bericht

Risico’s en gevaren bij hijswerkzaamheden

In de afspraken die in het nieuwste CAO akkoord zijn vastgelegd wordt gesproken over de risico’s en gevaren die zich bij de hijswerkzaamheden voordoen. Het is zeer begrijpelijk dat men stelt dat eenieder die betrokken is bij hijswerkzaamheden een training op dat gebied dient te hebben gehad. Een verplichting om de veiligheid en het bewustzijn tijdens de hijswerkzaamheden bij de medewerkers te vergroten.

Trainingscentrum Crescendo kan u een passende training aanbieden die hierin voorziet.

Voor een volledige opleiding naar een TCVT certificaat Hijsbegeleider van 4 dagen of een gedegen instructie met alle belangrijke facetten van de werkzaamheden op één dag, het is bij Crescendo allemaal mogelijk.

Wij kunnen een training op maat voor u verzorgen waarbij de specifieke hijswerkzaamheden welke binnen het bedrijf worden uitgevoerd extra worden belicht. Hiermee zijn de werknemers getraind “on the job” en optimaal veilig geïnstrueerd terwijl u als werkgever een aantoonbare instructie voor het personeelsdossier ontvangt. Een dubbelslag door het verhogen van de kwaliteit en veiligheid op de werkvloer en het papierwerk welke op orde is.

Bel of mail voor informatie of een vrijblijvende afspraak. Wij staan graag voor u klaar, opleiden is onze passie !

Lees verder

Joop in het Noordhollands Dagblad

In het Noordhollands Dagblad staat een mooi stukje over Crescendo.

Joop van der Wal (53) werkte 25 jaar in de funderingsbranche. Tegenwoordig leidt hij met zijn bedrijf Crescendo uit Zuid-Beemster jongeren op voor werk in de funderingsbranche. Sinds april dit jaar is de opleiding officieel erkend als mbo-opleiding. Joop van der Wal: ,,Het werkgebied is heel gevarieerd. Van chauffeur tot machines bedienen.’’

Klik hier op het te lezen.

Lees verder

MKR certificaat

Onlangs heeft men vanuit TCVT en DNVGL besloten dat personen die in het verleden een MKR certificaat hebben “gekocht”, welke vanaf 1 januari 2013 niet meer kon worden verlengd, éénmalig in de gelegenheid te stellen het officiële MK certificaat te behalen. Een bijzondere actie aangezien vanaf januari 2013 steeds werd gecommuniceerd dat het MKR certificaat per 1-1-2013 niet meer bestond en dus niet meer kon worden verlengd. Het certificaat is vooral binnen de funderingsbranche een zeer bekend certificaat, omdat het naast het funderingscertificaat werd gebruikt om het grijze gebied omtrent vraagstuk hijsen van palen en materieel te beantwoorden. Men “kocht” het certificaat na het behalen van het funderingscertificaat. Hierbij was heel veel beroering onder de certificaathouders met MKR, omdat velen in meer of mindere mate hijswerk verrichtten en dat niet meer zouden mogen doen.

Aan het nieuwe besluit, om deze personen de unieke kans te geven het MK certificaat te behalen, hangt één specifieke eis: het afleggen van een praktijkexamen TCVT MK (mobiele kraan). Dat betekent dat men op een telescoopkraan een aantal praktijkopdrachten moet uitvoeren, inclusief het beantwoorden van een groot aantal mondelinge vragen over gebruik en afkeur hijsgereedschap, opstellen van de machine, berekenen van lasten en het veilig uitvoeren van de hijsklus. Er is geen schriftelijk theorie-examen echter wel de noodzakelijke controle van kennis met mondeling gestelde vragen.

Trainingscentrum Crescendo (traincrescendo.nl) is gestart met inschrijvingen om de MKR certificaathouders te begeleiden naar het af te leggen praktijkexamen. Nu wordt het lastig om vooraf vast te stellen hoe snel iemand voldoende is voorbereid op examen. Daarom heeft Crescendo de keuze uit een 3-daagse en een 5-daagse training. De 3-daagse betekent een korte training voor personen die de nodige (praktijk)ervaring al hebben en de mogelijke examenopdrachten snel onder de knie hebben. Deze is af te raden voor personen die niet heel regelmatig hijswerk verrichten. In praktijk is men 2 dagen aan het oefenen en de 3e dag is gepland voor het examen. De 5 -daagse training geeft uiteraard meer ruimte en tijd om goed voorbereid naar het examen toe te werken.

De eis die vanuit TCVT en DNV hierbij is gesteld dat de aanmelding en het examen voor een vastgestelde datum moet zijn uitgevoerd. U kunt hiervoor de site van TCVT raadplegen of contact opnemen met Trainingscentrum Crescendo (joop@traincrescendo.nl).

Lees verder

Joop in “Fundering 2016”

joop-van-der-wal-in-NVAF

Joop kreeg de funderingsbacil van zijn vader, die machinist was op een telekraan. Hij begon als heier en werd snel daarna machinist op een funderingsmachine om later projectleider te worden. Als lid van de werkgroep opleidingen van de NVAF verzorgt hij sinds 1992 opleidingen en trainingen.

Lees verder

Persbericht

Landelijke Opleidingen Funderingstechniek gebundeld in Z.O. Beemster

nieuwe impuls voor funderingsbranche en belangrijk signaal naar bouwsector

Op maandag 4 april start Trainingscentrum CRESCENDO bv, gespecialiseerd in vakopleidingen voor bouw en logistiek, met een vakopleidingscentrum specifiek voor funderingsspecialisten voor heel Nederland. De specialistisch opleidingen worden op het terrein van Gebroeders van ’t Hek Funderingstechnieken in Z.O. Beemster verzorgd. Een uniek staaltje van samenwerking waar Nederland binnen Europa trots op mag zijn.

Lees verder

Wij verzorgen cursussen voor onder andere:

NVAF Logo
Logo Van Het Hek
Logo Spg
SPS
Logo Vroom
Logo Horizon College
Logo Nvaf