cursusdetails

ADR basis (U0-1 4)

Aanvullende informatie

Duur: 2-daagse cursus Waarde nascholing code 95   14 uur theorie.

Inclusief lunch en lesmateriaal en 1 CCV examen

Toelatingseisen: minimaal 18 jaar

Certificering: ADR Basis certificaat

Geldigheid: 5 jaar

Prijzen zijn exclusief aan- en afmelden Code95 – CCV

 

ADR tank (U0-1 4)

Aanvullende informatie

Duur: 1-daagse cursus

Inclusief lunch, lesmateriaal en CCV examen

Toelatingseisen: minimaal 18 jaar

Certificering: ADR Tank certificaat

Geldigheid: 5 jaar

Prijzen zijn exclusief aan- en afmelden Code95 – CCV

 

ADR basis + tank + klasse 1 en 7 (U0-1 4)

Aanvullende informatie

Duur: 1-daagse cursus    

Inclusief lunch, lesmateriaal en CCV examen

Toelatingseisen: minimaal 18 jaar

Certificering: ADR 1 en 7 certificaat

Geldigheid: 5 jaar

Prijzen zijn exclusief aan- en afmelden Code95 – CCV

 

 

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:
 • Wet- en regelgeving
 • Toezicht en opsporing
 • Gevaarlijke eigenschappen
 • Indeling en herkenning
 • Documenten
 • Vrijstelling
 • Verpakkingen
 • Etikettering
 • Samen ladings- en scheidingsvoorschriften
 • Kenmerken voertuigen en containers
 • Laden en lossen
 • Beveiliging
 • Regels voor het vervoer
 • Uitrusting
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Maatregelen bij ongevallen
 • Brand en brandbestrijding

Voor wie?

De deelnemers van deze cursus weten na de cursus alles over de voorschriften, de soorten gevaar, de te nemen maatregelen, brandbestrijding etc. Naast dat dit een erg interessante en waardevolle cursus is, is het ook verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren.

Wat u verder nog moet weten

ADR basis (U0-1 4)

Hier mag je stukgoederen mee vervoeren in colli in hoeveelheden die boven de vrijstellingsgrenzen uitkomen. De vrijstellingseisen worden in de ADR geregeld en kunnen per stof verschillend zijn. Over het algemeen worden deze grenzen binnen het beroepsvervoer al gauw overschreden. Behalve verpakte goederen mag je met dit certificaat ook bepaalde onverpakt gevaarlijke goederen vervoeren in een voertuig of container. Met een ADR certificaat basis mag je bovendien gevaarlijke stoffen in tankcontainers vervoeren of in MEGC’s (gas containers). Als de individuele inhoud daarvan per tank container of MEGC de 3000 liter niet overschrijdt.

ADR  Basis + tank (U0-1 4)

Hier mag u stukgoederen mee vervoeren in colli in hoeveelheden die boven de vrijstellingsgrenzen uitkomen. De vrijstellingseisen worden in de ADR geregeld en kunnen per stof verschillend zijn. Over het algemeen worden deze grenzen binnen het beroepsvervoer al gauw overschreden. Behalve verpakte goederen mag u met die certificaat ook bepaalde onverpakte gevaarlijke goederen vervoeren in een voertuig of container. Met een ADR certificaat basis mag u bovendien gevaarlijke stoffen in tankcontainers vervoeren of in MEGC’s (gas containers). Als de individuele inhoudt daarvan per tank container of MEGC de 3000 liter niet overschrijdt. Met de aanvulling tank mag u naast alles wat in het ADR certificaat basis vermeld staat ook nog gevaarlijke stoffen vervoeren in tank- en batterijwagens met een inhoudt van meer dan 1000 liter en tank containers en MEGC’s (gas container) met een individuele inhoudt van meer dan 3000 liter.

Doelgroep ADR basis + tank (U0-1 4)

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in tankauto’s en containers dienen in bezit te zijn van het ADR Basis + Tank certificaat. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan  stoffen zoals benzine, olie, gas, stoffen in poedervorm en gevaarlijke afvalstoffen.

ADR basis + tank + klasse 1 en 7 (U0-1 4)

Hier mag u stukgoederen mee vervoeren in colli in hoeveelheden die boven de vrijstellingsgrenzen uitkomen. De vrijstellingseisen worden in de ADR geregeld en kunnen per stof verschillend zijn. Over het algemeen worden deze grenzen binnen het beroepsvervoer al gauw overschreden. Behalve verpakte goederen mag u met die certificaat ook bepaalde onverpakte gevaarlijke goederen vervoeren in een voertuig of container. Met een ADR certificaat basis mag u bovendien gevaarlijke stoffen in tankcontainers vervoeren of in MEGC’s (gas containers). Als de individuele inhoudt daarvan per tank container of MEGC de 3000 liter niet overschrijdt. Met de aanvulling tank mag u naast alles wat in het ADR certificaat basis vermeld staat ook nog gevaarlijke stoffen vervoeren in tank- en batterijwagens met een inhoudt van meer dan 1000 liter en tank containers en MEGC’s (gas container) met een individuele inhoudt van meer dan 3000 liter. Met de aanvulling klasse 1 en 7 mag u naast alle wat in het ADR certificaat basis + tank vermeld staat ook goederen vervoeren uit klasse 1 (explosieve) en klasse 7 (radioactieve stoffen).

 

Doelgroep ADR basis + tank + klasse 1 en 7

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in tankauto’s, containers,  stoffen uit Klasse 1 en Klasse 7 dienen in bezit te zijn van het ADR Basis + Tank + Klasse 1 en 7 certificaat. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan  stoffen zoals benzine, olie, gas, stoffen in poedervorm, gevaarlijke afvalstoffen, explosieve stoffen en radioactieve stoffen.