Corona

De hele wereld is in de ban van het Corona-virus waarbij ook Nederland het flink te verduren heeft met de maatregelen die de verspreiding van het virus moeten tegengaan. Het heeft een zeer grote invloed op onze samenleving: op het gebied van leven, werken, sporten en uiteraard het sociale deel “de mens”. Met elkaar moeten we het er beste van zien te maken en met het strikt volgen van de richtlijnen RIVM hopen we zo snel als mogelijk uit deze malaise te komen.

Wij wensen iedereen heel veel gezondheid, succes en sterkte in deze moeilijke tijd.

 

Bij Trainingscentrum Crescendo heeft de Corona-crisis uiteraard ook grote invloed op de activiteiten van cursussen en trainingen. Een groot deel van deze activiteiten hebben wij al uit de planning moeten halen en dat zal voor de komende periode niet anders zijn.

Wat betreft de VCA cursussen en examens alsmede de Code 95 nascholingen is het duidelijk. Deze zijn tot nader order niet mogelijk.

Voor de opleidingen welke nog wel doorgaan (zie onderstaand overzicht). Wij kunnen door de grote lesruimtes trainingen en opleidingen verzorgen en tegelijkertijd de RIVM richtlijnen garanderen.

Met de nieuwste maatregelen zoals deze op 31 maart 2020 door de overheid kenbaar zijn gemaakt zullen deze beperkingen (voorlopig) gaan gelden tot 28 april 2020.

Veiligheidsopleidingen/trainingen
EHBO / BHV nee
VCA nee
Heftruck klassikaal nee
Heftruck e-learning* ja
Hoogwerker klassikaal nee
Hoogwerker e-learning* ja

*e-learning waarbij het theorie gedeelte via een digitale leeromgeving bestudeert wordt (thuis) en praktijkgedeelte wordt afgenomen via een 1 op 1 contact met de trainer op locatie Crescendo.

 

CBR/CCV gerelateerde opleidingen/trainingen
Code 95 nee
Rijopleidingen nee

 

TCVT-opleidingen
Bijscholing Algemeen en Funderingen ja
Mobiele kraan MK W401 ja
Mobiele torenkraan MTK W406 ja
Autolaadkraan ALK W404 ja
Funderingsmachine FMG en FMK W403 / W401 ja
Aanpikker bouw AB W409 ja
Hijsbegeleider HBG W408 ja
Aanslaan van lasten  ( instructie ) ja

Uiteraard hebben we de TCVT opleidingen “Aanpikker Bouw” en “Hijsbegeleider” bijna wekelijks in de planning. Wellicht een gunstig moment om medewerkers dit certificaat te laten behalen als de hoeveelheid werk momenteel minder is geworden.

 

Natuurlijk staat de veiligheid van onze deelnemers en trainers/instructeurs centraal. Wij zullen alleen die opleidingen/trainingen door laten gaan als wij vinden dat wij aan alle veiligheidseisen en voorwaarden kunnen voldaan conform RIVM. Wij zullen dit per training/opleiding bepalen en ook onder welke condities.

 

De volgende richtlijnen conform RIVM worden door Crescendo strikt nageleefd:

 1. Voor aanvang training/opleidingen zal de trainer/instructeur de maatregelen bespreken en toelichten met de deelnemers (maatregelen staan ook bij vermeld bij de ingang)
 2. Niet deelnemen aan de training/opleiding bij (trainer/instructeur zal bij aanvang van de cursus/opleiding hierom vragen):
 • Corona-infectie van jezelf of een gezinslid.
 • Bij verkoudheidsklachten.
 • Als een gezinslid koorts heeft.
 1. Crescendo heeft een Corona contactpersoon; Joop van der Wal
 2. Organisatorisch
 • We schudden geen handen en maken geen lichamelijk contact
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand,
 • De werkruimtes worden hierop aangepast. Koffiepauze en lunch (eventueel) splitsen.
 • Voor situaties waar deze afstand niet altijd realiseerbaar is, worden afspraken gemaakt hoe toch veilig gewerkt kan worden in overeenstemming met de hygiëne-richtlijnen van het RIVM.
 • Gezicht niet of zo weinig mogelijk aanraken, in de elleboog niezen/ hoesten, zelf papieren zakdoekjes meenemen. En deze na één keer gebruik weg gooien. Daarna handen wassen
 • Regelmatig de handen wassen en/of gebruik maken van desinfecterende handgel/70% alcohol. Was je handen min. 6x per dag, volgens de instructie. In ieder geval voor het eten, na toiletbezoek
 1. Hygiëneregels worden nageleefd:
 • Extra schoonmaken van toiletten
 • Deurklinken worden 4x per dag goed schoon gemaakt
 • Materiaal voor gedeeld gebruik reinigen, voor het desinfecteren van materialen en producten is schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) gebruikt.
 1. Wij beperken contacten met externen zo veel mogelijk.
 2. Spreek elkaar (streng) aan op (gevaar onderschattend) afwijkend gedrag en corrigeer elkaar. Neem je verantwoordelijkheid voor jezelf en voor andere. Stel vragen en meld problemen bij bij de contactpersoon binnen Crescendo.

 

Wij hebben voor de komende weken nog diverse plaatsen openstaan voor verschillende opleidingen. Voor bedrijven die op termijn verwachten medewerkers naar een TCVT-, heftruck- of hoogwerker -opleiding te willen gaan sturen is mogelijk nu het juiste moment. Wij denken graag met u mee over mogelijke oplossingen.

  

Wilt u graag een oriënterend gesprek op maat voor uw opleidingswensen ?

Momenteel is het af te raden om fysieke afspraken te maken en elkaar te gaan bezoeken. Toch willen wij graag onze klanten bijstaan in deze periode en zeker ook in de toekomst wanneer we Corona vrij zijn en we ons leven weer op de vertrouwde wijze op kunnen oppakken.

 

U kunt ons bellen, mailen en zelfs videobellen via Microsoft Teams.

Graag overleggen wij wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de trainingen/opleidingen.

 

U kunt contact opnemen met

Joop van der Wal

Tel. 06-15 63 98 97

Mail: joop@traincrescendo.nl

 

Ap Koopmans

Tel. 06-265 28 744

Mail: ap@traincrescendo.nl

 

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij u hiervan op de hoogte stellen middels een nieuwsbrief en zullen we dit ook vermelden op onze website.

 

Kijk voor actuele ontwikkelingen Corona en ons actuele aanbod van opleidingen/trainingen op onze website www.traincrescendo.nl !